Vad kännetecknar Three card poker?

Three Card poker, eller trekortspoker som det också kallas, är en relativt gammal variant av pokerspel. Varianten spelas med totalt 52 kort och är egentligen två spel i ett – ante och play, samt Pair Plus. I första varianten konfronteras spelaren av dealern för att det ska avgöras vem som får den starkaste handen och i den andra varianten kan spelaren välja att satsa pengar eller avstå beroende på om denne får par eller bättre i sin hand. Ofta blir spelaren ombedd att lägga en antesatsning för att spela Pair Plus.

Hur spelet går till

I Three Card poker finns det tre cirklar för insats framför varje plats. När cirkeln med namnet Pair Plus ligger överst ska spelaren satsa pengar där för att vinna. På bordet finns också två andra cirklar nämnda Ante samt Play. Spelet startar när spelaren placerat sin satsning i någon av dessa cirklar. Satsningen måste vara lika med det minsta beloppet som anges på spelbordet. När spelet startar delar dealern ut tre kort till varje spelare och den spelare som sitter till vänstern om dealern börjar. När man spelar Three Card poker free gäller samma regler. Det gäller att få så bra kort som möjligt i sin hand.

Strategier i spelet

Det finns en enkel strategi som anpassats till detta spel. Spelaren bör nämligen alltid lägga sig när denne har en hand som ger sämre resultat än drottning+6+4. Om man vill avgöra om man har en sämre hand bör man koncentrera sig på drottningen och se till sina starkaste kort. Om första kortet är bättre än drottning och andra kortet är större än 6 kan spelaren fortsätta utan att bry sig om värdet på sista kortet. Om det andra kortet däremot varit sämre än 6 skulle spelaren lagt sig.

Roligt spel som är lätt att lära sig

Three Card poker är en variant av poker som är mycket lätt att lära sig. Det handlar om att få så bra kort som möjligt av sina tre startkort. Spelaren kan enkelt placera sina insatser. Insatserna kan variera stort mellan olika casino online så det kan vara värt att kolla upp om man är ny på spelet. Om man vill använda strategier i detta spel är det relativt enkelt.