Reglerna i Caribbean stud poker

Det är inga svåra regler i Caribbean stud poker utan de följer de vanliga reglerna i poker. Den stora skillnaden med att spela den här typen av poker är att du enbart spelar mot banken. Du tävlar mot dealern helt enkelt! Vilket innebär att du inte behöver hålla reda på vad andra medspelare har på sina händer. Detta gör att göra en insats blir så mycket enklare. En lite rolig detalj som piffar upp hela spelet är att du har en chans att vinna en progressiv jackpott dessutom.

Så här går det till

Caribbean stud poker går börjar med att du gör en insats både för pokerspelet och om du vill satsa något på jackpotten. För att sedan få fem kort precis som dealern, fast ett av dealerns kort ligger öppet på bordet. Då är det dags att bestämma om du ska fortsätta spelet, syna dealerns hand, dubbla insatsen eller lägga dig. Därefter avgörs det om du har vunnit eller inte med dina kort. Vinsten avgörs av vilka kort dina vs dealern har enligt de olika vinstkombinationerna i poker.

Detta är de regler när det rör sig om vilken hand som har vunnit. Är de så att dealerns hand inte är duglig vinner du lika mycket som du satsade första gången och du får tillbaka resten av insatsen. Men visar det att dealern har en bättre hand än dig förlorar du dina insatser. Men skulle din hand vinna över dealerns pokerkombination vinner du lika mycket pengar som du satsade första gången och den andra insatsen enligt en viss utbetalningstabell. Har du dessutom spelat på den progressiva jackpotten vinner du extra om du har färg eller bättre. Skulle det vara så att du och dealern har likadana händer får du dina insatser tillbaka. Det är snabba givar och spännande spel.

Det går att ha en spelstrategi

Du kan lägga upp en spelstrategi när du spelar Caribbean stud poker. Då är grundregel att du ska syna alla händer som är par eller bättre. Dessutom finns det två tillfällen som du bör ha i åtanken när du ska syna för att ha störst chanser på att vinna. Den första är när du har ess, kung och dam eller ess, kung knekt och dealerns öppna kort är ett ess eller en kung.

När det gäller det andra tillfället är när du har ess och kung och dealerns öppna kort är ett ess och kung. Detta gör att dina chanser till vinst har ökat eftersom bankens möjligheter till att para in sig med händerna. Samtidigt som dealerns hand blockas för att få par. Slutligen är det bättre att syna för ofta än inte alls, för lägger du dig förlorar du i din första insats vilket fall som helst, vilket är onödigt!

Caribbean stud poker finns stora chanser till vinst

Att spela Caribbean stud poker är riktigt kul och spännande med tanke på att givarna går riktigt snabbt. Fördelen är också att du endast spelar mot dealern, vilket gör att du har lättare koll på vad som händer på bordet. Dessutom att det finns en chans att vinna extra pengar på den progressiva jackpotten, gör det extra nervkittlande. Det är roligast när du synar eftersom det är då du har chansen att vinna, lägger du dig förlorar du insatsen ändå. Vilket inte är så kul, alla vill ju vinna!