Vad finns det för betongpooler

      Kommentarer inaktiverade för Vad finns det för betongpooler

Vad menas med betongpool och finns det olika typer av betongpooler? Det kanske inte lämpar sig att bygga en pool helt i betong, av olika anledningar. Men det finns flera varianter av betongpooler som består av mer eller mindre andelar betong. Nedan kommer vi att lista de vanligaste typerna av ”betongpool” som du kan använda dig av om du vill bygga din egen pool.

Den stabila thermopoolen

I denna poolstomme har man ganska mycket betong i väggarna vilket gör den till en av de mest stabila stommarna som finns att köpa. Inte nog med att den är stabil, den är också väl isolerad. Du kan ha denna stomme både om du vill ha en pool i marken (nergrävd) men också som fristående (ej nergrävd). Thermopoolen levereras i form av meterlånga block som du bygger ihop. När du byggt ihop din poolstomme är det dags att fylla den med betong. Denna pool är enkel att sätta ihop för den som vill bygga sin pool själv.

Bygg själv din tjälldenpool

Om du ska bygga din egen pool är en tjälldenpool perfekt. Den är gjord för hemmabyggare med ett komplett byggsystem. Poolen är liksom thermopoolen ytterst väl isolerad med starka block. Hela poolstommen levereras i block som monteras ihop. Efter att du satt ihop blocken gjuts en betongpelare mellan blocken. Likt thermopoolen passar tjälldenpoolen också både i och ovan mark.

Pool av leca block (isoblock)

Med hjälp av så kallade leca block så murar du en pool som blir både flexibel och stabil samt där materialet likt de övriga poolerna är anpassat för att klara av att vara under mark. Även denna pool levereras i mindre block som byggs ihop. De små blocken kan du lättare forma och lägga hur du vill, till skillnad mot tjällden- och thermopoolen. Denna pool är något mer flexibel. Du kan också ha den ovan mark.