Nu har jag ventilerade golv

Ända sedan jag köpte mitt lilla hus i början på 00-talet har det varit min lilla oas och min egen borg. Kunna sitta på altanen och njuta av en kopp kaffe, ligga på gräsmattan och lyssna på sommarprogrammen på radion, det är sånt man missar när man bor i en lägenhet. Men jag skall inte förneka att det finns fördelar med en lägenhet med, det är betydligt mindre saker som man som hyresgäst behöver brottas med, och risken är liten att du behöver installera ventilerade golv.

Näsan är en känslig sak och lukt kan avslöja mer än man tror

Det började en dag när jag var i tvättstugan i källaren när jag kände en lite konstig lukt. Jag drog inte för stora växlar på det utan antog att det kunde vara vad sjutton som helst, nåt utifrån, nån gammal skit som fastnat under stövelsulorna eller nåt liknande. Jag blev lite orolig efter ett tag dock, när det inte verkade att försvinna, det kunde väl inte vara så illa att jag hade fått mögel. Där och då fick jag som en klump i magen, man vet ju inte hur illa mögel kan vara. Som med så mycket annat kan det ju vara ganska lindrigt, men det kan ju också vara riktigt allvarligt. Eller så var det inte mögel utan något annat.

Man kan inte göra allt själv, då är det bra med duktiga hantverkare

Efter att ha spenderat nån vecka med nån löjlig förhoppning om att lukten skulle försvinna av sig självt, vilket den inte gjorde såklart, så ringde jag en byggfirma som kom och kollade på mina problem. Som tur var för mig var det inte mögel, utan det var bottenplattan som luktade och det berodde på dålig ventilation. Detta var verkligen inte ovanligt fick jag veta och det var inte särskilt komplicerat att åtgärda heller, det som behövdes var att se till att det fanns ventilation under golvet. Det fanns lite olika varianter att använda fick jag veta när jag läste mer om ventilerade golv. Just nu funderar jag på vilken lösning som passar mig och mitt lilla hus bäst, och jag undrar om det inte blir en platonmatta. Skall bli så skönt att bli av med den unkna lukten och veta att den aldrig kommer tillbaka.