Stubbfräsning i Borås

      4 kommentarer till Stubbfräsning i Borås

Ibland behöver man hjälpa av någon som vet, och någon som faktiskt utför arbetet ganska mycket snabbare än en själv. Inte bara sparar man tid utan slutresultatet blir ofta också mycket bättre om arbetet utförs av den som vet. Har du möjligtvis tagit ner några eller något träd och tycker att stubben är i vägen för robotklipparen eller bara ser tråkig ut? Då kanske du också har behovet av någon som kan hjälpa dig med stubbfräsning i Borås. Stubbfräsning är en mycket bra metod för att bli av med tråkiga stubbar som bara är i vägen. Man fräser helt enkelt ner stubben en bit under marknivå och det som blir kvar av stubben är en stor hög med flis som du lätt kan ta bort. De flesta fyller igen hålet efter stubben med jord för att så gräs över. Får du över något spån så kan du alltid lägga det i rabatten.

Vad är stubbfräsning?

För att ta bort en stubbe behöver man hjälp av en maskin som fräser ner stubben tills det som återstår är ett hål och lite spån. Man tar alltså bort stubben en bit under marknivån. De flesta som sysslar med stubbfräsning har maskiner som kan bort alla typer av stubbar, men också buskar och rötter. Maskinerna är anpassade så att de kan ta sig fram i de flesta omgivningar utan att lämna några konkreta spår. Att anlita en stubbfräsare ger dig avdrag med hjälp av RUT-avdraget och gör så att kostnaden för själva arbetet i princip halveras.

Mätning innan stubbfräsning

Innan du kontaktar en stubbfräsare är det bra om du har mätt dina stubbar. För att göra det enkelt så kan du sätta ut två pinnar i änden av stubben och sedan mäta avståndet mellan pinnarna för att få fram diametern på stubben. Gör du detta innan så kan du få i alla fall ett uppskattat pris på stubbfräsningen innan jobbet är utfört. För att få det riktiga priset sedan mätes stubben även efter fräsning och priset sätts vanligtvis därefter.