Nu har jag äntligen fått tummen ur och skall isolera vinden

      Kommentarer inaktiverade för Nu har jag äntligen fått tummen ur och skall isolera vinden

Alla som liksom jag bor i ett hus vet att arbetet med uppgraderingar och småreparationer liksom aldrig tar slut. Upptäckte att jag haft en läcka i taket, och när jag åtgärdadedet påpekade en bekant i byggbranschen att jag skulle passa på och byta isoleringen på vinden samtidigt, och det var verkligen sant, det var ingen vacker syn efter att det blivit fuktigt.

Jag funderade på både mineralfiber och frigolit, men det är ett fasligt jobb och hopplöst att få det tätt i alla vinklar och vrår som finns på en vind. Då kom jag att tänka på en artikel jag läst nån gång i vi i villa om metoden som går ut på att man sprutar in lös ull på vinden med en stor slang och som hittar in i alla skrymslen. När jag väl läst det kändes det verkligen som att det var rätt metod för mig.

Jag kikade runt lite på olika firmor och hittade en som jag fastnade för, ett företag som skulle få isolera vinden i mitt hus. Det var lätt att ha att göra med dem, de kom och tittade hur det såg ut och vi diskuterade hur tjockt lager de skulle pumpa in. Vi bestämde oss för 60 centimeter och efter att jag nu lagt en ångspärr i form av plastfolie på vinden, såkan de nu komma med sin lastbil och pumpa in ullen, snabbt och effektivt.